Witamy na forum Internetowego Klubu Autorów Rozmaitych. Zapraszamy zarówno Ikarytów, jak i nie-klubowiczów do dyskusji, ćwiczeń i szlifowania warsztatu. Gwarantujemy, że czas spędzony na forum Ikara nie będzie czasem straconym. Jesteśmy tu po to, by uczyć się tworzyć teksty literackie, wspierać dobrą radą, oraz poznawać ludzi o podobnych zainteresowaniach. Celem klubu przede wszystkim jest dobra zabawa, rozwijanie talentu i rozmowy około literackie.
Czy jesteś spamerem?: Mam macki - nie mogę być spammerem.
Wysłany: 2010-07-28, 17:29 Ili (przyjęta)
Stworzenie rozgląda się dookoła z zaciekawieniem. Biało tu i spokojnie. Cicho. Na chwilę w jego umyśle pojawia się myśl "martwe forum?", która szybko umyka po spojrzeniu na shoutbox. Ktoś tutaj jest, ktoś tutaj coś pisze. Wszystko jednak ukryte zostaje przed jego oczami. Stworzenie nie lubi tajemnic. Z nagłą gwałtownością pragnie poznać to, co zakazane. "Post został przed chwilą usunięty". Usunięty? Nie - wciąż tkwi na swoim miejscu.
Musi dostać się do środka. Narasta w nim złość.
Zgłoszenia obfitują w długie, dawno zakończone dyskusje. Wygląda na to, że właśnie ten dział jest jedyną drogą do niedostępnego. Stworzenie, nienamyślając się długo, kładzie macki na czarnej klawiaturze. Dopiero po napisaniu kilku zdań zaczyna się wahać. Klub Autorów Rozmaitych. Pisanie? Literatura? Stworzenie dotąd nie pisało. Stworzenie snuło historie. Ale żadnego wyzwania się nie boi. Pokarane za złe czyny czasu ma aż za wiele.
Stworzenie jest onieśmielone wizją przestawienia się. Jest ciche, unika niewygodnych spojrzeń. Boi się. Światło dzienne może odsłonić najgłębiej skrywane tajemnice. Stworzenie zwykle ukrywa się w cieniu i ogląda ludzi. Chłonie wszystko, co dzieje się dookoła i przetwarza w swoim niewielkim umyśle. Pragnie rozwiązać wszelkie zagadki, ale jest zbyt tchórzliwe by wyruszyć na wyprawę do nawiedzonego domu. Zbyt często widzi rzeczy, których wolałoby uniknąć.
Stworzenie nie lubi pokazywać się publicznie, ale ciekawość nie pozwala mu teraz przejść obojętnie. Co kryje się po drugiej stronie forum? Co czeka na tych oznaczonych pięknym tytułem Ikaryta?
Pogodnie, stworzenie oddala się. Czeka na temat do opisania. Czeka na historię, którą mogłoby przekazać. W międzyczasie dokładnie przeglądnie dostępne dla niego działy.
Ostatnio zmieniony przez blackgrzywa 2010-08-21, 07:37, w całości zmieniany 1 raz
Czy jesteś spamerem?: Oczywiście, że nie jestem - dlaczego bym być miała
Czy umiesz pisać?: tak, ale tylko futharkiem
Wysłany: 2010-07-28, 18:54
Niech stworzeniu będzie miło. Czy stworzenie ma jakiś ulubiony temat snucia opowieści? Dlaczego mówi o sobie w trzeciej osobie? Czy mamy się doń zwracać jak do służącej z początku wieku: "Katarzyno, niech Katarzyna usmaży wafle"?
Wysłany: 2010-07-28, 19:08
Trzecia osoba pozwala na zachowanie dystansu. Stworzonko jest przewrażliwione na swoim punkcie. By nie popaść w depresyjne nastroje oddala się od siebie na bezpieczną odległość. Stworzonko jest płci żeńskiej zowie się Ili, a jak będziecie się do niego zwracać zależy tylko od was. Wkrótce, jeżeli wszystko potoczy się po jego myśli, oswoi się na tyle by wrócić do siebie.
A snuje historie o tym, co ją przeraża bądź zachwyca. Opowiada to, co chcieliby usłyszeć słuchacze. W pisaniu nie ma żadnego doświadczenia, żadnych preferencji.
Bardzo chciałoby dostać jakiś temat, tytuł, hasło i zobaczyć, co jego móżdżek wymyśli.
Czy jesteś spamerem?: no pewnie, za spamowanie zabrali mi eryniki
Czy umiesz pisać?: nie
Czy umiesz czytać?: tak trochę
Wiek: 99 Dołączył: 16 Sty 2008 Posty: 1340 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-28, 23:39
Napisz coś w pierwszej osobie. Tylko żeby nie było egzaltowanym blogiem.
Czy umiesz pisać?: tak, ale tylko futharkiem
Wysłany: 2010-07-29, 17:25
Popieram. Albo może coś wypranego z poezji? "Dwadzieścia minut z surowym stekiem" w pierwszej osobie byłoby moim zdaniem korzystne. Na styl, oczywiście.
Wysłany: 2010-07-29, 18:57
Stworzonko nie rozumie "wyprania z poezji". W sensie, że pozbawione środków stylistycznych? Bez rymów (O_o)? Na pierwszą osobę absolutnie się zgadza, druga część tematu to jednak czarna magia. Chciałoby dobrze wywiązać się z zadania więc musi rozwiać wszelkie wątpliwości.
Wysłany: 2010-07-29, 20:44
ja też nie wiem o co chodzi Chomiczce,widocznie jesteście stworzonkami z innych gatunków
Wysłany: 2010-07-30, 13:06
Cóż. Stworzonko widzi, że jego temat nie cieszy się dużym zainteresowaniem. Wygląda na to, że większość użytkowników ma teraz lepsze zajęcia od pisania na forum. To pewnie wina ładnej pogody, bądź pory roku zwanej latem.
Czyli stworzonko ma napisać tekst w pierwszej osobie na temat steku? Nie ma żadnych innych propozycji? Jak nie to, oczywiście, stworzonko się dostosuje, ale na pewno byłoby mu milej gdyby ktoś jeszcze włączył się do ustaleń tematu.
Wysłany: 2010-07-30, 18:50
Ili napisał/a:
Czyli stworzonko ma napisać tekst w pierwszej osobie na temat steku?
nie musi być na temat steku. Ma byc w pierwszej osobie i nie być egaltowany. Bardzo proste założenia i wielkie pole do popisu.
Wysłany: 2010-07-30, 19:28
W takim razie, stworzonko zabiera się za nieegzaltowany tekst w pierwszej osobie z dodatkiem niepospolitego stwora.
Myśli, że w ciągu tygodnia tekst będzie gotowy. Ale nie znika stąd. Na pewno nie pozwoli by w jego temacie dopisano "odrzucono" z powodu przedawnienia czy zbyt długiej nieobecności na forum!
Czy jesteś spamerem?: A co wy macie do tych biednych spamerów...
Czy umiesz pisać?: Zdarza się.
Czy umiesz czytać?: Czasami żałuję, ale tak.
Wiek: 20 Dołączył: 09 Sty 2010 Posty: 391 Skąd: Z wyobraźni krainy.
Wysłany: 2010-07-30, 20:16
Siemano Stworzonko!
Haha, a mnie się bardzo podobało Twoje egzaltowane zgłoszenie Ale pisz, pisz jak wyżej, ciekaw jestem, co z tego wyjdzie...
_________________ “Razors pain you,
rivers are damp,
acids stain you
and drugs cause cramp.
Guns aren't lawful,
nooses give,
gas smells awful,
you might as well live.”
Cytat:
Jakieś długie to zdanie... A, nie - to opowiadanie erazmusa jest? A, to w porządku - normalne zdanie.
Wysłany: 2010-08-05, 11:27
Eeee to co z tym tekstem?
Wysłany: 2010-08-06, 10:58
oooo a dokąd te wycieczki?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum