Witamy na forum Internetowego Klubu Autorów Rozmaitych. Zapraszamy zarówno Ikarytów, jak i nie-klubowiczów do dyskusji, ćwiczeń i szlifowania warsztatu. Gwarantujemy, że czas spędzony na forum Ikara nie będzie czasem straconym. Jesteśmy tu po to, by uczyć się tworzyć teksty literackie, wspierać dobrą radą, oraz poznawać ludzi o podobnych zainteresowaniach. Celem klubu przede wszystkim jest dobra zabawa, rozwijanie talentu i rozmowy około literackie.
Czy jesteś spamerem?: ?????????????????????????????;)
Czy umiesz pisać?: Nie sądzę
Czy umiesz czytać?: Raczej
Wysłany: 2010-04-05, 11:25 Zgłoszenie (odrzucone)
Witam wszystkich
Niedawno pomyślałam, że zabawa w słowa to dobry pomysł i postanowiłam napisać zgłoszenie.
Coś o mnie: maturzystka, 19 lat, planuję studia psychologiczne, uwielbiam pracować wśród ludzi z problemami, pomagać im, np. wspierać bite dzieci, chorych, często młodzież z cukrzycą.
Jeśli chodzi o pisanie- nigdy nie odnosiłam żadnych sukcesów i nie sądzę, że kiedykolwiek mogłabym coś zyskać, ale do odważnych świat należy Potrzebuję nowych wyzwań, dlatego tu jestem.
Dodatkowo o zainteresowaniach: uwielbiam horrory, ale ostatnio wolę tematy obyczajowe z odrobiną dramatyzmu, teksty typowo "życiowe", np. patologiczne. Horror jest czymś, co każdy powtarza i nie znajduje nic nowego(moim zdaniem )
Czekam na propozycje, chętnie coś ustalę i jednocześnie zaznaczam, że napisanie jakiegokolwiek tekstu w moim przypadku może trochę potrwać, ale na pewno go zamieszczę. Po prostu dużo rzeczy na głowie i spore ambicje
Pozdrawiam
Ela
Ostatnio zmieniony przez Shiren 2010-05-02, 17:04, w całości zmieniany 1 raz
Czy jesteś spamerem?: O życiee kocham cię, kocham cię, kocham cię nad ży
Czy umiesz pisać?: oł jeee!
Czy umiesz czytać?: co za pytanie?
Wysłany: 2010-04-05, 12:17
Witaj! Według mnie
elizabeta napisał/a:
tematy obyczajowe z odrobiną dramatyzmu, teksty typowo "życiowe", np. patologiczne
są czasem bardziej horrorystyczne, niż najstraszniejszy horror. Więc myślę, że skoro w tym czułabyś się dobrze, to pozostań może w tych klimatach i spróbuj nam coś ineteresującego przedstawić. I bylebyśmy za długo na efekty nie czekali Nie lubimy czekać zbyt długo.
_________________ "Nie umiem tego wyrazić, ale z pewnością każdy człowiek zdaje sobie sprawę, że istnieje część nas samych gdzieś całkowicie poza nami."
Wysłany: 2010-04-05, 12:27
Wiem, że niektóre patologie są straszniejsze niż klasyczny horror
Czyli rozumiem, że pierwsze koty za płoty- element horroru
Czy jesteś spamerem?: Nie. Jestem cholernie sfrustrowanym autorem
Wysłany: 2010-04-05, 13:10
Ja ciebie również witam. Szkoda, że nie poznaliśmy się wcześniej, gdy studiowałem we Wrocławiu
elizabeta napisał/a:
Jeśli chodzi o pisanie- nigdy nie odnosiłam żadnych sukcesów i nie sądzę, że kiedykolwiek mogłabym coś zyskać
Skąd u przyszłej psycholożki tak potworny błąd myślowy? Pamiętaj, jeśli nie sądzisz że kiedykolwiek mogłabyś coś zyskać, najpewniej tak będzie. Pierwsze zadanie które stoi przed tobą nim wstąpisz do klubu, zmień postawę. Bądź pewna, że chcesz coś osiągnąć i że jeśli będziesz do tego dążyła, to to osiągniesz. Inaczej nici z twojego pisarstwa.
Proponuję tekst o dziewczynie, która bardzo czegoś pragnie i robi wszystko, by spełnić marzenia
_________________ „To nie talent lecz chęć szczera produkuje bestsellera” (red. M. Parowski)
Czy jesteś spamerem?: Ilość moich postów prawdę ci powie.
Czy umiesz pisać?: Niestety nie.
Czy umiesz czytać?: Niestety tak.
Wysłany: 2010-04-05, 16:27 Re: Zgłoszenie;)
elizabeta napisał/a:
uwielbiam pracować wśród ludzi z problemami, pomagać im, np. wspierać bite dzieci, chorych, często młodzież z cukrzycą.
Nigdy tego nie potrafiłem zrozumieć. O co chodzi z tymi cukrzykami? Przecież jeśli pamiętają, żeby brać regularnie insulinę, to nie ma najmniejszego problemu. Po co te pomoce? W czym?
Wysłany: 2010-04-06, 13:03
Shiren, gdybyś zachorował, wiedziałbyś. Czasem nie zrozumiemy czegoś, póki nie poczujemy i nie ma siły, która nam wyjaśni. Tutaj pomoce psychologiczne są bardzo ważne. Człowiek, który nagle dowiaduje się, że jest nieuleczalnie chory i każdy błąd może sprawić, że skończy w szpitalu, jego psychika wysiada, wpada w panikę i płacze. Nie mówię, że wszyscy, ale to dla każdego jest cios i nie należy niczego ignorować. Ja coś o tym wiem, rozumiem co w tej sytuacji można czuć, jak reagować, bo sama jestem chora. Człowiek nie jest kamieniem i potrafi spanikować, a od tego już jest pomoc psychologów
Co do pomysłu Versusa- podoba mi się
Czy jesteś spamerem?: "Błedem jest popełnić błąd i nie naprawić go&
Czy umiesz pisać?: Stawiać literki; tylko;)
Czy umiesz czytać?: Tak
Wiek: 24 Dołączyła: 26 Kwi 2009 Posty: 109 Skąd: Nieokreślone?:)
Wysłany: 2010-04-06, 13:08
Sis, spokojnie
_________________ "Najlepszym prezentem dla początkującego literata jest ładny kosz na śmieci."
Czy jesteś spamerem?: Ilość moich postów prawdę ci powie.
Czy umiesz pisać?: Niestety nie.
Czy umiesz czytać?: Niestety tak.
Wysłany: 2010-04-06, 15:24
A widzisz, na takiej zasadzie to rozumiem. Myślałem, że to chodzi o pomoc w stylu "w społeczeństwie mają być odbierani jak zwykli ludzie".
Vers, jesteś nienormalny! A tobie, elżbieto, życzę powodzenia, bo to cholernie trudny temat i jeśli wyjdzie ci kolejny banał, to odpadasz w przedbiegach.
Wysłany: 2010-04-06, 15:45
Wiem, że to trudne i jeśli rzeczywiście sobie nie poradzę, trudno. Próbować zawsze można Ok, czekam na kolejne propozycje
Czy jesteś spamerem?: Rozprahayte xlopci koni! Taj lahayte spochyvat'!
Wysłany: 2010-04-09, 22:35
elizabeta, po pierwsze - nie idź na psychologię. Zlituj się... jak chcesz komuś pomóc, to zostań lekarzem-psychiatrą. Psychologia to żadna nauka. Wyciąga wnioski z "powietrza" nic tam, że tak powiem, nie trzyma się kupy. B-z-d-u-r-a. Jak pomagać to skutecznie, a nie doraźnie. Dlatego zastanów się dobrze i szczerze proponuję Ci psychiatrię, a nie uzupełnianie testów, marnowanie papieru. Nie rób z człowieka zlepka faktów. Lepiej, żeby był zbiorem neuronów, które w tajemniczy sposób są "świadome". Serio. Włóż w to odrobinę metafizyki.
Jak lubisz takie tematy, jak Tobie zaproponowano, to jestem za. Ale... tak, Shiren dobrze mówi, banały odpadają w przedbiegach.
Nie szkoda mi psychologów. Z doświadczenia wiem, że to ludzie z problemami, którzy swoje niedoskonałości chcą leczyć u innych, zamiast u siebie. Przynajmniej 9/10 przypadków takie znam. A to pech. Ten jeden "wyjątek" nigdzie indziej się nie dostał.
Czy jesteś spamerem?: Do what you want and enjoy it!
Czy umiesz pisać?: bazgrzę
Czy umiesz czytać?: sylabizuję
Wysłany: 2010-04-09, 22:42
Dymeq, a ty poszedłeś na filozofię i też ci zaszkodziło Zostaw dziewczynę, może robić w życiu co chce, już tak się nie mądrkuj, że najlepiej wiesz, co inni powinni robić.
Lepiej temat zapodaj, bo to jest w tym wątku chwilowo istotne.
_________________ Lucek o Rybce: spojrzenie "nie bądź śmieszny" i uśmiech, którego nawet ja bym się bał.
Czy jesteś spamerem?: "Błedem jest popełnić błąd i nie naprawić go&
Czy umiesz pisać?: Stawiać literki; tylko;)
Czy umiesz czytać?: Tak
Wiek: 24 Dołączyła: 26 Kwi 2009 Posty: 109 Skąd: Nieokreślone?:)
Wysłany: 2010-04-10, 09:27
Stawiam na coś patologicznego, w tym ci najlepiej pójdzie
_________________ "Najlepszym prezentem dla początkującego literata jest ładny kosz na śmieci."
Czy jesteś spamerem?: Do what you want and enjoy it!
Czy umiesz pisać?: bazgrzę
Czy umiesz czytać?: sylabizuję
Wysłany: 2010-04-10, 10:01
Cytat:
Proponuję tekst o dziewczynie, która bardzo czegoś pragnie i robi wszystko, by spełnić marzenia
tudzież
Cytat:
Patologia
Proponuję wybrać z tym, albo zmiksować i wziąć się już do pisania
_________________ Lucek o Rybce: spojrzenie "nie bądź śmieszny" i uśmiech, którego nawet ja bym się bał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum