Witamy na forum Internetowego Klubu Autorów Rozmaitych. Zapraszamy zarówno Ikarytów, jak i nie-klubowiczów do dyskusji, ćwiczeń i szlifowania warsztatu. Gwarantujemy, że czas spędzony na forum Ikara nie będzie czasem straconym. Jesteśmy tu po to, by uczyć się tworzyć teksty literackie, wspierać dobrą radą, oraz poznawać ludzi o podobnych zainteresowaniach. Celem klubu przede wszystkim jest dobra zabawa, rozwijanie talentu i rozmowy około literackie.
Czy jesteś spamerem?: Czyżby prawda wyszła na jaw? Nie może być!
Czy umiesz pisać?: Tak.
Czy umiesz czytać?: Tak.
Wysłany: 2010-04-20, 22:21
Shiren napisał/a:
Ale jest moja, pamiętam, że kiedyś ją rezerwowałem.
A będę mogła ją czasem pożyczyć?
Byle nie za często. Wystarczy ottowania.
Shiren.
Dzięki!
_________________ "...może po prostu dlatego, że wszyscy się mylą. Życie ludzkie jest pytaniem, a nie odpowiedzią. I do tego czasu, jeśli się tego nie zrozumie, nie można nic zrobić.
- A co trzeba zrobić, jeśli się to już zrozumie?
- Zastrzelić się."
Ostatnio zmieniony przez Shiren 2010-04-25, 11:05, w całości zmieniany 2 razy
Czy jesteś spamerem?: no pewnie, za spamowanie zabrali mi eryniki
Czy umiesz pisać?: nie
Czy umiesz czytać?: tak trochę
Wiek: 99 Dołączył: 16 Sty 2008 Posty: 1340 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-24, 19:17
Cześć. Mam dwa pytania:
1. Gdzie znalazłeś regulamin klubu pisarskiego IKAR?
2. Czemu u licha Pilipiuk? Co Ci się tak podoba w jego pisarstwie?
Czy umiesz pisać?: ???
Czy umiesz czytać?: nie rozumiem pytania
Wysłany: 2010-04-25, 22:45
Cytat:
2. Czemu u licha Pilipiuk? Co Ci się tak podoba w jego pisarstwie?
Przepraszam, że się wtryniam. Przeczytałem historie Pilipiukowego Wędrowycza. Trochę one śmieszne, trochę głupie, trochę nudne i trochę ciekawe. Miszmasz. Pewnie się bardzo nie pomylę pisząc, że to taki literacki średniak z tego pana Pilipiuka, hm?
Co go dokładnie czyni takim nielubianym na ikarze? I czy - jeśli nie przesadzam - Pilipiukofobia jest zaraźliwa?
Uwaga: przyznaję, innych 'dzieł' pana Andrzeja nie czytałem, więc nie wiem jak sobie radzi poza tematyką podchmielonego 24/7 kłusownika, bimbrownika, itd. - Pilipiuk w moich oczach to po prostu facet z brodą, który napisał parę luźnych książek. Ot, średniak jakich mnogo. Dlatego właśnie, tak mnie zastanawia dystans/niechęć/paniczny lęk (naprawdę: ironiczne przymrużenie oka zakropionego litrem atropiny) towarzyszący/a/e twórczości tegoż.
szyryn: dobrze mi będzie polizać co nieco tego obrosłego mitem świata (choćby i alternatywnego) Star Wars!
Nie widziałem, kurde, żadnego ze Starwarsowych filmów Lucasa. I nie, wcale nie żałuję
Ładnie na koniec: życzę ci, szyrynie-szeryfie, żebyś swoją lekturą zgłoszenia, przekonał mnie do obejrzenia SW Wszystkich części! (a z tego co wiem, to jest ich w trzy pierony i jeszcze parę)
Ostatnio zmieniony przez anoikis 2010-04-26, 11:29, w całości zmieniany 1 raz
Czy jesteś spamerem?: W życiu na Litwie nie byłem, więc co za ojczyzna?
Czy umiesz pisać?: taa
Czy umiesz czytać?: taa
Wiek: 99 Dołączył: 27 Lis 2007 Posty: 615 Skąd: San Analfabeto
Wysłany: 2010-04-25, 23:03
Cytat:
Co go dokładnie czyni takim nielubianym na ikarze?
Bycie lubianym na Weryfikatorium, którego IKAR nie lubi?
_________________ "Jeśli ja, potwór o niegodnych obyczajach, nie jestem w stanie opiewac tego, co najlepsze, chcę przynajmmniej szczekać"
Bruno z Kwerfurtu
Czy jesteś spamerem?: Rozprahayte xlopci koni! Taj lahayte spochyvat'!
Wysłany: 2010-04-25, 23:16
vvv napisał/a:
Cytat:
Co go dokładnie czyni takim nielubianym na ikarze?
Bycie lubianym na Weryfikatorium, którego IKAR nie lubi?
Cóż, jako IKARyta powiem, że na Weryfikatorium nigdy nie byłem, a co za tym idzie, nie wiem czy lubię czy nie, chociaż polityka IKAR-a mówi, że trzeba nie lubić Aczkolwiek, co do samego Pilipiuka, to powiem tak - jedną jego książkę przeczytałem i nie widzę powodu dla którego sięgać po 2. No chyba, że już naprawdę nie będę miał co czytać. Nic do człowieka nie mam. Ot, pisze, czytają jego dzieła. Mnie nie zachwyca, ale skłamię mówiąc, że się dobrze przy tej lekturze nie bawiłem. Chociaż jedna książka podobno jeszcze Pisarzem nie czyni...
Star Wars... genialna historyjka! Szczególnie myśl Jedi i Sithów. Jakby rozebrać to na filozofię pierwszą, to mamy naprawdę genialną szkołę myślenia...
Czy jesteś spamerem?: Ilość moich postów prawdę ci powie.
Czy umiesz pisać?: Niestety nie.
Czy umiesz czytać?: Niestety tak.
Wysłany: 2010-04-25, 23:25
Nie przesadzałbym z tym zdeklarowanym nie lubieniem Pilipiuka, to też jest lekka przesada. Po prostu kilku ludzi ma tutaj podobny gust i twierdzi, że Pilipiuk jest bardzo cienki. Jak szpadelek. A zdziwienie grzywy wynika właśnie z tego. Bo jeśli uważa się kogoś za cienkiego w jakiejś dziedzinie, to dziwi się człowiek, kiedy ktoś nagle mu wmawia, że owy szpadelek jest ekspertem. To chyba normalne.
Czy jesteś spamerem?: Nie odpowiadam publicznie na pytania intymne
Czy umiesz pisać?: ???
Czy umiesz czytać?: nie rozumiem pytania
Wysłany: 2010-04-26, 00:12
Rzeczywiście, normalne. No dopsz.
Panowie... (nie! Nie jestem. Toć żadna z Pań jeszcze się o A.P. nie wypowiedziała) Proponuję delikatnie wbić szpadel w ten kiełkujący offtop; prorok ze mnie taki, jak z koziej dupy dildo, ale coś czuję, że się z tego może zrobić niezłe OFFTOPISKO. A w takim hipotetycznym gąszczu postów, mógłby nam gdzieś niepostrzeżenie przemknąć tekst szeryfa. Chlip! (przyjąwszy taki scenariusz)
Spokojnie, Administracja mimo wszystko czuwa, nie trzeba do niej kierować żadnych apeli, aby spełniała swoje obowiązki.
Shiren.
Ostatnio zmieniony przez Shiren 2010-04-26, 10:45, w całości zmieniany 1 raz
Czy jesteś spamerem?: Ilość moich postów prawdę ci powie.
Czy umiesz pisać?: Niestety nie.
Czy umiesz czytać?: Niestety tak.
Wysłany: 2010-05-02, 17:06
Czy w sprawie zgłoszenia coś się dzieje? Bo widzę, że kandydata nie było na forum od 22 kwietnia, a to nie wróży dobrze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum