Witamy na forum Internetowego Klubu Autorów Rozmaitych. Zapraszamy zarówno Ikarytów, jak i nie-klubowiczów do dyskusji, ćwiczeń i szlifowania warsztatu. Gwarantujemy, że czas spędzony na forum Ikara nie będzie czasem straconym. Jesteśmy tu po to, by uczyć się tworzyć teksty literackie, wspierać dobrą radą, oraz poznawać ludzi o podobnych zainteresowaniach. Celem klubu przede wszystkim jest dobra zabawa, rozwijanie talentu i rozmowy około literackie.
Dowiedziałem się o klubie dzięki Waszemu ostatniemu konkursowi. Nie udało się , ale ja nie z tych co się poddają po przegranej Jako małolat pisałem dużo , mam nawet schowane w zeszytach coś, co od biedy można by nazwać powieścią. Ostatnio miałem mniej czasu na pisanie, teraz zamierzam do tego wrócić na poważnie i co więcej : nie tylko wrócić, ale i ulepszać swoją pracę, dążyć do nieosiągalnego ideału
Wasz klub podoba mi się , bo daje możliwość takiego doskonalenia. Poza tym nie publikowałem nigdzie swoich prac i nie poddawałem ocenie innych. A ocenić sam siebie nie potrafię ( chociaż , kiedy czytam teksty innych potrafię wyłapać błędy, plusy i minusy). No i chyba co najważniejsze - łączy nas ta sama pasja, która nie oszukując się niestety zanika w naszym kraju.
Co lubię i co mnie kręci ... Książki? Hmm groza, fantastyka jak najbardziej Klimaty napięcia i tajemnicy , to jest to. Filmy? Jedyne co teraz sobie przypomnę to "Requiem for a dream" i "LOST". Muzyka? Mieszanie , od One Republic po Kanye Westa (z braku dźwięku w komputerze muszę zadowolić się radiem) . Bohaterowie? Nie wiem czemu ale mam obsesję na punkcie Rolanda i Prometeusza - wydają mi się jakby , nie wiem sam trudno to określić - mocni, silni, szlachetni ?
Wyszło trochę chaotycznie, może troche niepotrzebnych informacji, ale cóż - miałem dać się Wam poznać
Bym zapomniał o najważniejszym :
Jarek
19 lat
Lublin
Pozdrawiam !
Ostatnio zmieniony przez Shiren 2010-05-20, 16:10, w całości zmieniany 1 raz
Czy jesteś spamerem?: Do what you want and enjoy it!
Czy umiesz pisać?: bazgrzę
Czy umiesz czytać?: sylabizuję
Wysłany: 2010-04-30, 22:38
Po pierwsze - czemuż tak kaleczysz swoją wypowiedź umieszczając spację przed znakami interpunkcyjnymi? Bardzo to nieładne...
Mam też pytanie, który to był twój tekst? Miał jakiś konkretny tytuł? Bo z chęcią bym się przekonała, czy był bliski zwycięstwa
Co do tematu... jeśli groza, fantastyka i napięcie to twoje klimaty, zapewne w nich powinieneś coś napisać.
_________________ Lucek o Rybce: spojrzenie "nie bądź śmieszny" i uśmiech, którego nawet ja bym się bał.
Czy jesteś spamerem?: A co wy macie do tych biednych spamerów...
Czy umiesz pisać?: Zdarza się.
Czy umiesz czytać?: Czasami żałuję, ale tak.
Wiek: 20 Dołączył: 09 Sty 2010 Posty: 391 Skąd: Z wyobraźni krainy.
Wysłany: 2010-04-30, 22:41
Hej, hellou,
A może napisałbyś opowiadanie grozy o szalonym, średniowiecznym alchemiku?;>
_________________ “Razors pain you,
rivers are damp,
acids stain you
and drugs cause cramp.
Guns aren't lawful,
nooses give,
gas smells awful,
you might as well live.”
Cytat:
Jakieś długie to zdanie... A, nie - to opowiadanie erazmusa jest? A, to w porządku - normalne zdanie.
Czy jesteś spamerem?: Czyżby prawda wyszła na jaw? Nie może być!
Czy umiesz pisać?: Tak.
Czy umiesz czytać?: Tak.
Wysłany: 2010-04-30, 23:15
Alchemik' napisał/a:
Nie wiem czemu ale mam obsesję na punkcie Rolanda i Prometeusza
Ja bym chciała jakąś współczesną wersję Rolanda, moze być w klimacie grozy.
Ag napisał/a:
Mam też pytanie, który to był twój tekst? Miał jakiś konkretny tytuł? Bo z chęcią bym się przekonała, czy był bliski zwycięstwa
Ja też nie miałabym nic przeciwko
Jak nie chcesz tu, to napisz na PW.
_________________ "...może po prostu dlatego, że wszyscy się mylą. Życie ludzkie jest pytaniem, a nie odpowiedzią. I do tego czasu, jeśli się tego nie zrozumie, nie można nic zrobić.
- A co trzeba zrobić, jeśli się to już zrozumie?
- Zastrzelić się."
Czy jesteś spamerem?: Ilość moich postów prawdę ci powie.
Czy umiesz pisać?: Niestety nie.
Czy umiesz czytać?: Niestety tak.
Wysłany: 2010-04-30, 23:19
Ja bym się zadowolił coś, co by przypominało mit-przypowieść, z wyraźnie zarysowanym, charakterystycznym bohaterem (nie musi być silny, nie musi być bohaterem pozytywnym). Takie to odświeżające by było.
Czy jesteś spamerem?: nie Litwo! Ojczyzno moja! ty jesteś jak zdrowie.
Wysłany: 2010-05-01, 02:46
hmm tytuł mojego opowiadania brzmiał " nowa boska komedia " czekam na dalsze propozycje , gdyż poznałem, że pierwsze konspekty ledwie naprowadzają na właściwy tok opka także na razie spytam czy mówi Wam coś ten tytuł tak , postać Alchemika bardzo mnie rajcuje , możliwe , że naj bardziej :}
chyba zapomniałem ważnej sprawy mój nick . Alchemik oznacza także nadzieję . Nadzieję na przemienienie glinianych słów w złote słowa gdyż myślę , że dokonam u Was autodoskonalenia
Czekam na Wasze propozycje koledzy.
[ Dodano: 2010-05-01, 20:13 ]
okej czyli "mit" o współczesnym Rolandzie lub opowiadanie o średniowiecznym Alchemiku, klimat grozy. tak? może nawet dało by radę jakoś to połączyć, pomyślę dziś
Wysłany: 2010-05-01, 20:55
Alchemik' napisał/a:
hmm tytuł mojego opowiadania brzmiał " nowa boska komedia "
Mnie mówi. Napiszę Ci jutro albo późno w nocy PW.
_________________ "...może po prostu dlatego, że wszyscy się mylą. Życie ludzkie jest pytaniem, a nie odpowiedzią. I do tego czasu, jeśli się tego nie zrozumie, nie można nic zrobić.
- Zastrzelić się."
Wysłany: 2010-05-01, 21:49
Cóż, opko to radziło sobie całkiem nieźle.
Co do tematów, to oczywiście możesz je wymieszać, trochę zmienić jak ci nie pasują...
_________________ Lucek o Rybce: spojrzenie "nie bądź śmieszny" i uśmiech, którego nawet ja bym się bał.
Wysłany: 2010-05-02, 01:26
Hm, nie robiłam sobie żadnych notatek, więc musialabym je sobie odświeżyć. Może jak będę miała wolną chwilę. Wyślę ci na pw może za jakiś czas.
Czy jesteś spamerem?: nie Litwo! Ojczyzno moja! ty jesteś jak zdrowie.
Wysłany: 2010-05-02, 15:44
Okej, no to jeżeli pasuje Wam współczesny Roland ze średniowiecznym alchemikiem w tle , utrzymany w klimacie grozy to biorę się za to. Termin, jakieś jeszcze życzenia? Piszcie śmiało
Czy jesteś spamerem?: A co wy macie do tych biednych spamerów...
Czy umiesz pisać?: Zdarza się.
Czy umiesz czytać?: Czasami żałuję, ale tak.
Wiek: 20 Dołączył: 09 Sty 2010 Posty: 391 Skąd: Z wyobraźni krainy.
Wysłany: 2010-05-02, 16:30
Alchemik' napisał/a:
Termin, jakieś jeszcze życzenia
Zasadniczo nie ma ograniczeń czasowych. Nie śpiesz się i nie oddawaj tekstu skleconego na gibko/na kolanie Z drugiej strony zbyt długo czekać też nie lubimy...
_________________ “Razors pain you,
rivers are damp,
acids stain you
and drugs cause cramp.
Guns aren't lawful,
nooses give,
gas smells awful,
you might as well live.”
Cytat:
Jakieś długie to zdanie... A, nie - to opowiadanie erazmusa jest? A, to w porządku - normalne zdanie.
Wysłany: 2010-05-02, 19:26
erazmus napisał/a:
Nie śpiesz się i nie oddawaj tekstu skleconego na gibko/na kolanie
Lepiej poczekać jeden dzień i wyłapać wszystkie błędy niż nie dostać się do klubu za literówki.
- Zastrzelić się."
Wysłany: 2010-05-02, 21:00
Czasu daj sobie tyle ile potrzebujesz, za niedopracowane teksty rozstrzeliwujemy na miejscu i zakopujemy pod płotem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum