Witamy na forum Internetowego Klubu Autorów Rozmaitych. Zapraszamy zarówno Ikarytów, jak i nie-klubowiczów do dyskusji, ćwiczeń i szlifowania warsztatu. Gwarantujemy, że czas spędzony na forum Ikara nie będzie czasem straconym. Jesteśmy tu po to, by uczyć się tworzyć teksty literackie, wspierać dobrą radą, oraz poznawać ludzi o podobnych zainteresowaniach. Celem klubu przede wszystkim jest dobra zabawa, rozwijanie talentu i rozmowy około literackie.
Czy jesteś spamerem?: troszeczkę, zależy od przyjętej miray
Wysłany: 2010-05-01, 13:37 margoth86 - zgłoszenie małej wikinki ;)
Witam serdecznie
Zacznę od tego, że tak jak kolega Alchemik dowiedziałam się Klubie poprzez konkurs. Co by nie mówić dało mi to kopa do pisania, do przelania całej mnie na papier. Od tamtej pory moja głowa usiana jest coraz to nowymi pomysłami, a zamiast dopieszczać pracę magisterską (obrona 25.06), maltretuję klawiaturę kolejnymi zdaniami mojej fantazji.
Chamska, zła i perfidna - to powie każdy kto mnie zna Moja połowa doda jeszcze upierdliwa, irytująca, zawzięta Nie boję się wyzwań, nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych - pewnie dlatego studiuję aktualnie 3 kierunki, a niedługo ruszam jeszcze do pracy. Taka trochę porąbana jestem Posiadam w sobie niezliczone pokłady energii, kiedy coś mi się chce, oddaję temu całe swoje wnętrze.
Kolejna moja wada - książki czytam (jak i kupuję) hurtowo. Nie ogranicza mnie nawet wielkość mojego 40metrowego mieszkania i uginające się półki. Czytam co mi wpadnie w ręce. Najbardziej jednak wciąga mnie fantasy, magia, dawne wierzenia i rytuały. Upajam się sagami o wikingach, marzę o wampirze, który pozwoli mi czytać przez wieczność
Magia - od ponad 6 lat stawiam tarota, posiadam kryształową kulę. czarnego kota i kociołka jeszcze się nie dorobiłam, ale to tylko kwestia czasu
Czekam na propozycje tematów Może znajdzie się też życzliwa dusza, która podsumuje moje konkursowe opowiadanko
Czy jesteś spamerem?: W życiu na Litwie nie byłem, więc co za ojczyzna?
Czy umiesz pisać?: taa
Czy umiesz czytać?: taa
Wiek: 99 Dołączył: 27 Lis 2007 Posty: 615 Skąd: San Analfabeto
Wysłany: 2010-05-01, 13:57
Coś o Tarocie, z Tarotem, albo chociaż koło Tarota ja chciałbym. Jak wiesz kto to A.Jodorowsky, to najlepiej w jego klimacie.
_________________ "Jeśli ja, potwór o niegodnych obyczajach, nie jestem w stanie opiewac tego, co najlepsze, chcę przynajmmniej szczekać"
Bruno z Kwerfurtu
Czy jesteś spamerem?: O życiee kocham cię, kocham cię, kocham cię nad ży
Czy umiesz pisać?: oł jeee!
Czy umiesz czytać?: co za pytanie?
Wysłany: 2010-05-01, 19:07
margoth86 napisał/a:
Magia - od ponad 6 lat stawiam tarota
- to witaj bratnia duszo! Ja od 15 lat się w to powiedzmy "bawię". Ale raczej traktuję tarota ze strony psychologicznej. Bardzo bym chciała żebyś wplotła w tekst wątek tarota. Nie mam żadnych wymagań co do gatunku. Jedynie co do dopieszczenia tekstu przed jego opublikowaniem w ikarku I bardzo bym chciała, żebyś włączyła się do dyskusji na forum. Pozwoliła nam się lepiej poznać. Mamy dość "martwych dusz" - napisały zgłoszenie, dostały się do klubu i ciiiiiiiiiiicho sza w eterze.
margoth86 napisał/a:
Może znajdzie się też życzliwa dusza, która podsumuje moje konkursowe opowiadanko
-może ja się pokuszę?
_________________ "Nie umiem tego wyrazić, ale z pewnością każdy człowiek zdaje sobie sprawę, że istnieje część nas samych gdzieś całkowicie poza nami."
Czy jesteś spamerem?: A co wy macie do tych biednych spamerów...
Czy umiesz pisać?: Zdarza się.
Czy umiesz czytać?: Czasami żałuję, ale tak.
Wiek: 20 Dołączył: 09 Sty 2010 Posty: 398 Skąd: Z wyobraźni krainy.
Wysłany: 2010-05-01, 19:20
Siemasz margoth86,
Myślę, że tarot to dobry pomysł - może jakiś kryminał z tarotem w tle?
margoth86 napisał/a:
studiuję aktualnie 3 kierunki
A co studiujesz, jeśli wolno zapytać?
_________________ “Razors pain you,
rivers are damp,
acids stain you
and drugs cause cramp.
Guns aren't lawful,
nooses give,
gas smells awful,
you might as well live.”
Cytat:
Jakieś długie to zdanie... A, nie - to opowiadanie erazmusa jest? A, to w porządku - normalne zdanie.
Wysłany: 2010-05-01, 19:30
czarna orchidea
Jestem otwartą (i kłótliwą) osóbką więc myślę, że z wypowiedziami na forum problemów nie będzie
Bardzo chętnie "usłyszę" opinię o moim opowiadaniu, pod oryginalnym tytułem "Autostopem przez piekło" (Stałam nad urwiskiem i patrzyłam na jego dzieło. Wkoło tylko piach, skały, gdzieniegdzie trochę żwiru. Na horyzoncie, choć nie mam pewności czy to horyzont, żadnego punktu orientacyjnego, wszędzie monotonia, nawet drogi czy ścieżki nie ma...)
erazmus
Jak na moje zainteresowania studiuję dziwne kierunki Europeistyka (IV rok), systemy informacyjne (IV rok) i polityka regionalna (V rok). Dodam, że skończyłam wcześniej finanse
Służę wszelką pomocą w razie dalszych pytań o moją osóbkę
Czy jesteś spamerem?: O życiee kocham cię, kocham cię, kocham cię nad ży
Czy umiesz pisać?: oł jeee!
Czy umiesz czytać?: co za pytanie?
Wysłany: 2010-05-01, 20:00
Na forum już możesz się udzielać.
_________________ "Nie umiem tego wyrazić, ale z pewnością każdy człowiek zdaje sobie sprawę, że istnieje część nas samych gdzieś całkowicie poza nami."
Czy jesteś spamerem?: Czyżby prawda wyszła na jaw? Nie może być!
Czy umiesz pisać?: Tak.
Czy umiesz czytać?: Tak.
Wysłany: 2010-05-01, 20:52
margoth86 napisał/a:
Może znajdzie się też życzliwa dusza, która podsumuje moje konkursowe opowiadanko
Jeśli powiesz, które było Twoje, to ja mogę, bo robiłam notatki z większości
_________________ "...może po prostu dlatego, że wszyscy się mylą. Życie ludzkie jest pytaniem, a nie odpowiedzią. I do tego czasu, jeśli się tego nie zrozumie, nie można nic zrobić.
- A co trzeba zrobić, jeśli się to już zrozumie?
- Zastrzelić się."
Czy jesteś spamerem?: Do what you want and enjoy it!
Czy umiesz pisać?: bazgrzę
Czy umiesz czytać?: sylabizuję
Wysłany: 2010-05-01, 21:58
Skoro większosć chce Tarota, niech tak będzie, choć mnie zaciekawili Wikingowie.
Już cię lubię, ja też kupuję książki hurtowo, a mieszkam na 16 m2 i to w dwie osoby No i od kotów, niekoniecznie czarnych, jestem ja ^^ Witaj w każdym razie i baw się u nas dobrze.
_________________ Lucek o Rybce: spojrzenie "nie bądź śmieszny" i uśmiech, którego nawet ja bym się bał.
Wysłany: 2010-05-02, 11:25
Widzę, że tarot przeważa Myślę, że Wikingów jakoś wplotę, wątek kryminalny postaram się Jakieś dodatkowe propozycje?
vvv
Zapoznałam się troszkę z Jodorowskim, ale nie wiem czy sf i wszechobecna technika to moje mocne strony. Kajam się i błagam o wybaczenie, ale sf nigdy mi nie leżało
Czy jesteś spamerem?: W życiu na Litwie nie byłem, więc co za ojczyzna?
Czy umiesz pisać?: taa
Czy umiesz czytać?: taa
Wiek: 99 Dołączył: 27 Lis 2007 Posty: 615 Skąd: San Analfabeto
Wysłany: 2010-05-02, 11:54
Ok, ok. Nie nalegam przecież. Tak mi się skojarzyło, bo to chyba jeden z największych znawców tarota na świecie, szeroko wykorzystujący symbolikę kart w swej szerokiej działalności twórczej.
_________________ "Jeśli ja, potwór o niegodnych obyczajach, nie jestem w stanie opiewac tego, co najlepsze, chcę przynajmmniej szczekać"
Bruno z Kwerfurtu
Czy jesteś spamerem?: Oczywiście, że nie jestem - dlaczego bym być miała
Czy umiesz pisać?: tak, ale tylko futharkiem
Wysłany: 2010-05-05, 23:54
margoth86 napisał/a:
Jak na moje zainteresowania studiuję dziwne kierunki Europeistyka (IV rok), systemy informacyjne (IV rok) i polityka regionalna (V rok). Dodam, że skończyłam wcześniej finanse
Santa Madonna, jak bym nie liczyła, wyszło mi, że studiowałaś cztery kierunki na raz! U nas na Katedrze był taki jeden, ale skończył tylko jeden kierunek. Mimo to czasem się go wspomina.
Czuję się jak leniwiec i niewdzięcznik, że tak się przejmuję moim pojedynczym kierunkiem .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum