Witamy na forum Internetowego Klubu Autorów Rozmaitych. Zapraszamy zarówno Ikarytów, jak i nie-klubowiczów do dyskusji, ćwiczeń i szlifowania warsztatu. Gwarantujemy, że czas spędzony na forum Ikara nie będzie czasem straconym. Jesteśmy tu po to, by uczyć się tworzyć teksty literackie, wspierać dobrą radą, oraz poznawać ludzi o podobnych zainteresowaniach. Celem klubu przede wszystkim jest dobra zabawa, rozwijanie talentu i rozmowy około literackie.
Witam wszystkich.
Trafiło mi się tu z portalu opowiadania.pl i chętnie, jeśli naturalnie moje zdolności pisarskie są na wystarczającym poziomie, dołączę do klubu
Jeśli chodzi o mnie, to w życiu nic odkrywczego nie robię: studiuję, pracuję i opowiadania popisuję, a w tym szczególnym momencie wkurzam się na urugwajskiego arbitra przez którego całkiem możliwe Anglia mi z mundialu odpadła.
Wracając jednak do tematu, co dość istotne, nie lubię pisać na zbyt poważne tematy, wolę "luźną" atmosferę opowiadań. Tak więc jeśli ktoś ma jakieś koncepcje co do tematu dla mnie, to chętnie coś potworzę
Ostatnio zmieniony przez Shiren 2010-07-09, 21:55, w całości zmieniany 1 raz
Czy jesteś spamerem?: Czyżby prawda wyszła na jaw? Nie może być!
Czy umiesz pisać?: Tak.
Czy umiesz czytać?: Tak.
Wysłany: 2010-06-27, 21:31
luminka napisał/a:
studiuję
A co studiujesz?
Czym się interesujesz? O czym lubisz pisać?
_________________ "...może po prostu dlatego, że wszyscy się mylą. Życie ludzkie jest pytaniem, a nie odpowiedzią. I do tego czasu, jeśli się tego nie zrozumie, nie można nic zrobić.
- A co trzeba zrobić, jeśli się to już zrozumie?
- Zastrzelić się."
Czy jesteś spamerem?: W życiu na Litwie nie byłem, więc co za ojczyzna?
Czy umiesz pisać?: taa
Czy umiesz czytać?: taa
Wiek: 99 Dołączył: 27 Lis 2007 Posty: 615 Skąd: San Analfabeto
Wysłany: 2010-06-27, 22:27
Haha, a ja się zawsze ciesze jak Anglia odpada, a jeszcze bardziej jak odpada USA (jak wczoraj). Ale możesz napisać coś, w czym wyładujesz swoje zdenerwowanie.
_________________ "Jeśli ja, potwór o niegodnych obyczajach, nie jestem w stanie opiewac tego, co najlepsze, chcę przynajmmniej szczekać"
Bruno z Kwerfurtu
Czy jesteś spamerem?: no pewnie, za spamowanie zabrali mi eryniki
Czy umiesz pisać?: nie
Czy umiesz czytać?: tak trochę
Wiek: 99 Dołączył: 16 Sty 2008 Posty: 1340 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-28, 07:55
Pamiętam Cię z opowiadań, w sensie nicka pamiętam, bo nie wiem co piszesz. Anglia grała padakę cały mundial i jak nie od Niemców dostaliliby od Argentyny. A pan z Urugwaju wymięka przy tym co wyrabiali sędziowie na mundialu 8 lat temu. Anyway, jak Cię interesuje tematyka piłkarska to napisz coś o tym. Tylko błagam, z głową. Nie skupiaj się na tym jak kto kopnął piłkę, napisz raczej o emocjach.
Czy umiesz pisać?: Zdarza się.
Czy umiesz czytać?: Czasami żałuję, ale tak.
Wiek: 20 Dołączył: 09 Sty 2010 Posty: 391 Skąd: Z wyobraźni krainy.
Wysłany: 2010-06-28, 19:19
O, i ja również Cię kojarzę z opowiadań Witaj!
A ten piłkarski temat fajny, jestem za
_________________ “Razors pain you,
rivers are damp,
acids stain you
and drugs cause cramp.
Guns aren't lawful,
nooses give,
gas smells awful,
you might as well live.”
Cytat:
Jakieś długie to zdanie... A, nie - to opowiadanie erazmusa jest? A, to w porządku - normalne zdanie.
Czy jesteś spamerem?: Ilość moich postów prawdę ci powie.
Czy umiesz pisać?: Niestety nie.
Czy umiesz czytać?: Niestety tak.
Wysłany: 2010-06-28, 22:03
luminka napisał/a:
Studiuję to stosunki międzynarodowe, więc mój kierunek jest w grupie kierunków, z których będzie pochodzić większość bezrobotnych
Dopiero będzie?
PS. A że miałem dzisiaj koszulkę Argentyny, to nikt nie zauważył.
Wysłany: 2010-06-28, 22:44
luminka napisał/a:
Studiuję to stosunki międzynarodowe, więc mój kierunek jest w grupie kierunków, z których będzie pochodzić większość bezrobotnych
to po co to studiujesz??
Wysłany: 2010-06-29, 09:47
A czy jak coś jest ciekawe to od razu trzeba to studiować? Nie prościej przeczytać kilka książek na ten temat?
Czy umiesz pisać?: Niestety nie.
Czy umiesz czytać?: Niestety tak.
Wysłany: 2010-06-29, 16:30
luminka napisał/a:
Shiren, kierunek jest na tyle "młody", że póki co niewielka ilość nas zasila szeregi bezrobotnych.
Nie zgodziłbym się z tym, ale tytułem, żeby nie było, że tylko atakuję - znam dużo ludzi po tym kierunku, nie tyle bezrobotnych, co najczęściej kasjerów, parkingowych itp.
Czy jesteś spamerem?: W życiu na Litwie nie byłem, więc co za ojczyzna?
Czy umiesz pisać?: taa
Czy umiesz czytać?: taa
Wiek: 99 Dołączył: 27 Lis 2007 Posty: 615 Skąd: San Analfabeto
Wysłany: 2010-06-29, 23:25
Macie chyba osobny wątek o studiach.
_________________ "Jeśli ja, potwór o niegodnych obyczajach, nie jestem w stanie opiewac tego, co najlepsze, chcę przynajmmniej szczekać"
Bruno z Kwerfurtu
Wysłany: 2010-06-30, 08:38
luminka napisał/a:
A książki owszem można czytać, ale ja wolałam to sobie postudiować i tyle.
No właśnie, a ja próbuję zrozumieć co Tobą kierowalo. Jak zdajesz sobie sprawę, że jakiś kierunek nie zapewni Ci dobrego startu w życiu to po cholerę sie tam pchać? Zainteresowania można realizować nie tylko studiując.
Dzisiaj wydaje Ci się zajebiście zabawne, że będziesz parkingową, ale za 2, 5 albo 30 lat to już nie będzie takie śmieszne.
Oczywiście trochę demonizuję, bo swojego przyszłego fachu można się nauczyć zupełnie gdzieindziej niż na studiach. Są wolonatariaty, staże, praktyki, znajmości, szczęście.
Tylko jeszcze pytanie, czy na studia bez perspektyw zwyczajnie nie szkoda czasu? Bo im człowiek starszy tym ma go mniej. Skończyłem dzisiaj 99 lat, więc wiem co mówię
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum